Profiel
 
Roland Ekkelenkamp is bestuurder en adviseur in de zorg. Programma’s die hij daarbij uitvoert hebben het karakter van ondersteuning aan mensen in complexe(samenwerkende) organisaties. Een organisatiecoach.

Is nu Voorzitter Raad van Bestuur van Huisartsencoöperatie Medicamus. Maar laat anderen graag op het podium staan. Geniet daar zelfs van. Hij is zeer begaan met het lot van anderen en is altijd op zoek naar gemeenschappelijk resultaat.  Is een verandermanager. Verandert niet alleen zijn eigen organisatie, maar ook de omgeving ervan. Omdat het niet anders kan in de zorg. Niet zozeer als initiatiefnemer of afdwinger van veranderingen, maar met name ondersteuner en faciliteerder van veranderingsprocessen. Gelooft in cultuurbehoud ipv cultuurverandering. Juist door te begrijpen wat "de cultuur" is, kunnen mensen besluiten er iets aan te veranderen, zonder de ziel uit de organisatie en haar mensen te snijden. Moet iemand wel de huidige cultuur positief benoemen zodat iedereen weet en voelt wat de organisatie is. Daarmee help ik u. Indien nodig wel de leider van de verandering. Hij is daartoe in staat doordat hij een rijke fantasie heeft met veel verbeeldingskracht en humor. Hij denkt goed na over problemen en uitdagingen die hij vanuit meerdere perspectieven bekijkt. Zijn kracht ligt in ruimdenkendheid met betrekking tot afwijkende opvattingen  en andersdenkenden. Vanuit leidinggeven houdt hij zich graag bezig met de kansen en uitdagingen in de omgeving van de organisatie. 

Roland Ekkelenkamp heeft zijn werkervaring opgebouwd in vier verschillende omgevingen:

  • Als Bestuurder van Huisartsen Coöperatie Medicamus U.A., waar hij de organisatie heeft geïnspireerd,  verstevigd, uitgebouwd en wendbaar heeft gemaakt.  En daarbij grondlegger is van Gezond Veluwe. Een samenwerkingsverband tussen het regionale ziekenhuis en de grootste VVT instelling. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor de zorg van 150.000 inwoners op de NW Veluwe en Zeewolde.
  • Als adviseur bij zijn eigen  bedrijf Ekmans Management Services, waar hij zijn onafhankelijk denken, kennis, kunde  en ervaring verder heeft weten uit te bouwen met de klemtoon op  organisatieontwikkeling en samenwerkingsverbanden.
  • Als Informatiemanager Bij Canon Benelux, waar hij heeft geleerd complexe organisatieveranderingen en –projecten te initiëren en te leiden én ontdekt heeft wat het betekent om met je beide benen in de tactische modder te staan.
  • Als adviseur bij Coopers & Lybrand (tegenwoordig PriceWaterhouseCoopers) . In die fase grotendeels in de zorg zijn sporen verdiend. Met name op het gebied van procesverbeteringen en fusies.